NEW TRUST

New Trust, Katagami, Japan
Kategorie: Zemědělství

případ

New Trust, Katagami, Japan

Úkol

Rozvoj skleníkového podnikání ziskový při současné struktuře mzdových nákladů

ŘEŠENÍ

Volter 40 Indoor

VÝHODY

Stabilizace ekonomiky snížením nákladů na energii a prodejem elektřiny do sítě

Vytvoření modelu pro oblast zemědělství a sociální péče

New Trust je společnost se sídlem v Katagami v Japonsku a zabývá se prodejem hydroponické zeleniny. Společnost byla založena v roce 2008 a vytvořila novou iniciativu v poskytování celoročních pracovních příležitostí pro místní znevýhodněné pracovníky. Práce zahrnuje pěstování salátu a další zeleniny ve sklenících. Cílem je vytvořit nový obchodní model pro průmysl, který kombinuje zemědělství a oblast sociální péče.

Stabilizace provozu s Volter 40 CHP

New Trust provozuje dva hydroponické skleníky. Celková plocha skleníku je 595 m2. Volter 40 Indoor je instalován vedle skleníku a generuje roční elektrický výkon asi 300 000 kWh. Přebytečná elektřina se prodává do sítě, což vytváří příjem a stabilizuje ekonomiku společnosti. Teplo z Volter 40 Indoor je přiváděno přes ventilátorový systém do skleníků, což výrazně snižuje náklady na vytápění a umožňuje celoroční pěstování. Část tepla se využívá k sušení štěpkového paliva, což umožňuje nakupovat štěpku s vyšším obsahem vlhkosti a za nižší cenu.

S hospodárnou výrobou tepla a elektřiny může New Trust zajistit pracovní místa pro sociálně slabé lidi a zajistit jim slušné platy. New Trust plánuje postavit nový skleník, který také získává teplo a elektřinu z elektrárny na biomasu.

„Zemědělské organizace a organizace sociální péče, které používají kompaktní generátory biomasy, jsou v Japonsku vzácné. Stabilizací našich operací prostřednictvím prodeje elektřiny a celoročního pěstování jsme schopni poskytnout zemědělská pracovní místa jak starším lidem, tak osobám se zdravotním postižením, které chtějí pracovat. Doufáme, že že jakmile uvedeme naše operace na správnou cestu, pomůže to propagovat takové systémy po celé zemi.“
Nakamuta, CEO, New Trust

VOLTER 40 INDOOR

Palivo: Dřevní štěpka nebo pelety

Elektrický výkon: 40 kW

Topný výkon: 100 + 20 kW

One Volter 40 Indoor produkuje dostatek elektřiny a tepla pro roční potřeby farmy, celého malého sídliště nebo malé firmy. Naše závody lze škálovat až na instalace s více jednotkami, abychom uspokojili potřeby rostoucí poptávky po energii v různých aplikacích. Elektřina se vyrábí zplyňováním biomasy. Odpadní teplo z procesu lze využít v hydronickém podlahovém vytápění, předehřevu klimatizace nebo užitkové vody, abychom jmenovali alespoň některé.